Mesimarja

Yleistä tietoa

Vaikka mesimarja (Rubus arcticus) on kooltaan pieni, sen näyttävä aromi ja eteeriset öljyt tekevät siitä harvinaisen ja halutun ainesosan. Heinä–elokuussa rehevissä kuusikoissa ja kallioiden raoissa etsittäessä mesimarjan 50 mg/100 g C-vitamiinia ja flavonoideja sisältävät hedelmät nousevat villin gourmet-tuotteen asemaan, minkä vuoksi niiden hinta voi ylittää 100 € kilolta. Mesimarja tuo hillottuna ja leivonnaisiin lisättynä hienostuneen, kinuskimaisen tuoksun, ja sitä käytetään yleisesti myös likööreissä ja luksus­levitteissä.


Hintatiedot

Metsamarjat.fi ylläpitää hinnastoa tavallisimmista metsämarjoista.


Reseptivinkki – Mesimarjahillo

AiAinekset (n.5 dl hilloa)

  • 200 g tuoreita mesimarjoja
  • 200 g hillosokeria

Valmistus

Sekoita: Kaada mesimarjat ja hillosokeri kattilaan, kääntele kevyesti.

Keitä: Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes hillo poreilee ja sakeutuu (noin 5–7 min).

Tölkitä: Kaada kuuma hillo puhtaisiin lasitölkkeihin ja sulje kansi heti. Käännä tölkit hetkeksi ylösalaisin.